Home Onze Club! Motorvliegen
PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Kris   

Onder de noemer motor vliegen bestaan er vele mogenlijkheden. Vliegtuigen, die aangedreven worden door een elektro motor. We hebben dan ook de vliegtuigen die aangedreven worden door een methanol motor, dit is ook het meest gebruikte voor beginnelingen.

Wat de laatste jaren enorm opkomt, zijn de vliegtuigen die door een gewone 2-takt benzine motor worden aangedreven. Dit zijn grotere modellen, die meestal boven de 2 meter spanwijdte gaan.

En dan hebben we de jets, dit zijn in het echt de bekende straaljagers. Deze toestellen worden door een ducted fan aangedreven, of door een kleine turbine, of door een elektro turbine.


Met motor vliegtuigen worden ook allerhande wedstrijden gevlogen.

Enkele hievan zijn:

- De schaalmodellen (F4C), deze toestellen worden zo juist mogenlijk van een origineel nagebouwd. En er worden dan ook enkele vlucht voor de jury voorgevlogen.

- Kunstvlucht toestellen (F3A), dit zijn vliegtuigen die je niet in het echt ziet vliegen. Deze toestellen zijn zo ontworpen om perfecte figuren te vliegen.

- De grote kunstvlucht toestellen (F3A-X), dit zijn vliegtuigen die je meestal wel in het echt ziet vliegen. Dit zijn toestellen die meestal door een 2 takt bezine motor aangedreven zijn.

 
Banner
Website sponsored by LUMARES - Your Creative Partner
| Copyright © 2005 - 2017 Limburgse Vleugels |
Leden : 59
Artikelen : 39
Weblinks : 1
Artikelen bekeken hits : 228724