Home Onze Club! Zwevers
PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Kris   

Een zweefvliegtuig gebruikt thermiek als "motor". Thermiek is warme, opstijgende, lucht waarin men hoogte kan winnen. Deze hoogte kan een goede piloot dan omzetten in afstand. Zo'n thermiekbel kan je je voorstellen als een warme luchtballon zonder omhulsel. Thermiek ontstaat doordat de zon via het aardoppervlak de lucht plaatselijk sterk verwarmt.

Je kan een zweefvliegtuig op verschillende manieren in de lucht brengen:

1. Dit kan mbv een motor die op de zwever zelf gemonteerd is, dit kan zowel een elektro of een brandstof motor zijn.

2. Wat ook veel gedaan wordt, is de zwever doormiddel van een lier op zijn gewenste hoogte te brengen.

3. Ook is het mogelijk om een zwever de lucht in te "dragen" door een ander gemotoriseerd vliegtuig wat de zwever op de rug mee de lucht in neemt.

4. En dan als laatste hebben we het slepen, dit wordt bij ons het meeste gedaan. Hierbij word de zwever doormiddel van een koord aan het motor vliegtuig (ook wel sleper genoemd) gekoppeld, enzo word dan de zwever op hoogte gesleept.

Het slepen vereist een goede discipline van zowel de sleper als de zweefpiloot, samen kunnen ze hun combinatie een mooie sleepvlucht laten maken. Als de zwever dan op zijn hoogte is kan je opzoek gaan naar thermiekbellen, om zo terug hoogte te winnen. Ook bestaan er zwevers waar kunstvluchten mee gedaan worden, deze vliegen kunstvlucht programma's die meestal op voorhand ingestudeerd zijn.

 
Banner
Website sponsored by LUMARES - Your Creative Partner
| Copyright © 2005 - 2017 Limburgse Vleugels |
Leden : 59
Artikelen : 39
Weblinks : 1
Artikelen bekeken hits : 228736