Home Onze Club! Indoor
PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Dirk   

Tijdens de winter valt het modelvliegen voor velen meestal stil, er is natuurlijk een harde kern die weer, wind, koude en zelfs sneeuw trotseren om te gaan vliegen. Uiteraard zijn er ook warmere alternatieven, het indoor vliegen. Indoor vliegen gebeurt met speciaal gemaakte indoor toestellen, meestal uit EPP, Depron of licht balsa hout. Ook hier kan men van een eenvoudig model tot een zeer gecompliceerd model spreken. Zowel beginners als gevorderden kunnen in deze discipline terecht.

Wij organiseren elk winter seizoen een aantal indoor dagen in de sporthal te As en/of Zutendaal.

Het indoorvliegen bestaat nog niet zo héél lang en is ondertussen uitgegroeid naar een discipline die zeker ook respect afdwingt, wat het bouwen, techniek en ook het vliegen betreft…. Het grote voordeel van het indoorvliegen is, dat het bouwen van de modellen wel goed meevalt i.p.v. een normaal model. Op een goede vijf uurtjes kan je een doorsnee indoormodel zeker klaar krijgen. Ook de kosten van de toestellen liggen aanzienlijk lager.

De hedendaagse modellen maken zelfs gebruikt van de laatste nieuwe snufjes op het gebied van electro-aandrijving, denk maar aan lipocellen, brushless motortjes, micro-ontvangers en micro servo’s. Het indoorvliegen is natuurlijk niet te onderschatten, omdat de ruimte waarin je vliegt beperkt is door muren, lage plafonds en dergelijke, dus enige ervaring is wel een vereiste, maar bij onze club helpen we ook nieuwelingen die deze sport aandurven.

Zelfs de TOP-piloten die normaal in de klasse F3A , F3M vliegen (de koningsklasse der kunstvlucht) zijn niet meer weg te denken in het indoorwereldtje, zij bepalen door het voordeel van hun ervaring de nieuwste technieken en vliegstijlen. Ieder jaar is er in de V.S. een wedstrijd “ETOC” genoemd, waar de beste piloten van de wereld aan deelnemen. ETOC is de afkorting van Electric tournament of champions.

Op de foto , Donatas Pauzuolis uit Lithouwen met Sam. Donatas is één der toonaangevers op het gebied van indoorvliegen en is ieder jaar op de indoorwedstrijd in Aalst te bewonderen.

Hier Sam met zijn tweedekker “Smove” aan het hooveren….

Een model uit de oude doos is steeds een beetje nostalgie.

 
Banner
Website sponsored by LUMARES - Your Creative Partner
| Copyright © 2005 - 2017 Limburgse Vleugels |
Leden : 59
Artikelen : 39
Weblinks : 1
Artikelen bekeken hits : 228741